Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 20 februarie 2016, la Centrul Eparhial din Galaţi s-au desfăşurat, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, lucrările Adunării Eparhiale.

Evenimentul a debutat cu participarea membrilor acestui organism bisericesc, la slujba Sfintei Liturghii săvârşită în Catedrala Arhiepiscopală, de către un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian.

La finalul acesteia, chiriarhul Dunării de Jos a prezidat slujba de Te-Deum dar şi a parastasului pentru ctitorii Catedralei Arhiepiscopale şi a membrilor Adunării Eparhiale, trecuţi la Domnul.

Şedinţa forului deliberativ eparhial s-a desfăşurat în sala de conferinţe „Episcop Melchisedec Ştefănescu“, debutînd cu rugăciunea şi cuvântul de deschidere al Chiriarhului.

Înaltpreasfinţia Sa a prezentat câteva repere privind educaţia creştină şi principalele proiecte pentru o mai bună comunicare a tinerilor între ei, în Familie, în Biserică şi în Şcoală, dar şi lucrarea filantropică, înţeleasă ca faptă concretă a milei creştine.

În cadrul comisiilor de lucru permanente, s-a luat act de rapoartele de activitate ale sectoarelor Centrului Eparhial şi ale celorlalte subunităţi bisericeşti şi au fost aprobate propunerile pentru anul 2016. Lucrarea misionară şi socială a celor 43 instituţii cu profil social-filantropic ale Eparhiei Dunării de Jos a fost prezentată printr-un excepţional material power point şi prin broşura „Liturghie şi Filantropie în Arhiepiscopia Dunării de Jos“, apărută la Editura eparhială.

În încheiere, a fost lansat volumul al XVI-lea din seria „Biserică. Misiune. Slujire“, volumul „Hristos în căutarea tânărului şi tânărul în căutarea lui Hristos“, care cuprinde eseuri şi reflecţii ale unor tineri despre relaţia Biserică – Familie – Şcoală, şi ultimul număr al periodicului eparhial „Călăuză ortodoxă“.

La lucrările Adunării Eparhiale de la Galaţi au mai participat ca invitaţi, ppcc. protoierei, stareţii şi stareţele mănăstirilor, reprezentanţii asociaţiilor bisericeşti din eparhie, oficialităţi locale şi judeţene, precum şi alte personalităţi ale vieţii culturale, educaţionale şi economice din cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook