Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, preoţii din protopopiatul Brăila s-au întrunit în conferinţa pastoral-administrativă corespunzătoare lunii februarie.     

Întrunirea a debutat în monumentala biserică „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din municipiu, prin oficierea slujbei Sfintei Liturghii, la care au participat toţi preoţii din protopopiat, profesori de religie şi tineri.

Lucrările propriu-zise ale conferinţei, s-au desfăşurat în sala de conferinţe a protopopiatului, prezidate de Chiriarhul Dunării de Jos.

Principalele puncte de pe ordinea de zi le-au constituit câteva teme din Programul-cadru aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru anul 2017, „al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti“, precum şi evocarea unor personalităţi culturale şi vrednici slujitori ai altarului, în perioada păstoririi Patriarhului Justinian.

Totodată, au fost prezentate şi programele liturgice, duhovniceşti, pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice, la nivelul Protoieriei Brăila, aprobate în cadrul Adunării eparhiale de la începutul acestei luni.

De asemenea, a fost prezentat Anuarul bisericesc de către Înaltpreasfinţia Sa, un album care este, fără îndoială, o veritabilă carte de vizită a spiritualităţii româneşti şi o icoană a jertfei credincioşilor şi a păstorilor din eparhie, de a ridica altare de rugăciune şi de a transmite valori spirituale şi culturale generaţiilor viitoare.

La acestea s-au adăugat numeroase alte propuneri venite din rândul slujitorilor, care privesc: programul liturgic şi catehetic din perioada imediat următoare, începând cu cel legat de  Postul Mare,  cu referire specială la sărbătoarea Sfinţilor 40 de Mucenici din Sevastia,  precum şi alte aspecte practice legate de buna administrare a parohiilor.

Alin Marian Constantin

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook