Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 14 februarie 2019, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat întrunirea anuală a Organizaţiei C.A.R. a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul  Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Şedinţa s-a desfăşurat în Sala „Arhiepiscop Antim Nica” a Centrului Eparhial, şi a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

După rostirea rugăciunii şi a Evangheliei din această zi, Înaltpreasfinţia Sa a ţinut un cuvânt în care a subliniat rolul important pe care această organizaţie îl are în sprijinirea membrilor săi care au nevoie de ajutor, arătând totodată că prin activitatea acestei organizaţii se promovează solidaritatea creştină atât de necesară în zilele noastre.

În continuare, preşedintele organizaţiei, pc. pr. Mitu Claudiu, a prezentat Raportul de activitate al Casei de Ajutor Reciproc din eparhie.

Cea de-a doua parte a întrunirii a fost dedicată stabilirii mai multor obiective ce au în vedere  dezvoltarea şi susţinere permanentă a activităţii de întrajutorare desfăşurată de Casa de Ajutor Reciproc pentru anul 2019.

Casa de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos funcţionează în conformitate cu prevederile Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, a Legii nr. 12/1996, republicată, privind regimul juridic al Caselor de Ajutor Reciproc a Salariaţilor, îşi desfăşoară activitatea sub directa îndrumare a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi în conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare al C.A.R.

Scopul principal al Casei de Ajutor Reciproc este de ajutorare a membrilor prin acordarea de împrumuturi în condiții mai avantajoase, dar şi de acordare a unor ajutoare în diferite situații şi nevoi care apar în rândul membrilor, respectiv la naştere, boală, înmormântare şi altele.

***

Tot astăzi, a avut loc la Centrul eparhial din Galaţi şi şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial cu protopopii din cele opt protopopiate ale eparhiei Dunării de Jos.

La întrunirea prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au participat consilierii eparhiali, cei opt protopopi, inspectorul bisericesc şi inspectorul pentru activităţile cu tinerii şi cateheza parohială.

În deschiderea şedinţei, Părintele Arhiepiscop le-a adresat celor prezenți un cuvânt de  îndemn la activitate sporită, la misiune şi la implicarea în proiectele de sprijinire a parohiilor şi persoanelor cu posibilităţi materiale reduse din satele româneşti.

În continuare, au urmat luările de cuvânt ale consilierilor eparhiali şi ale reprezentanților celor opt protopopiate, în care s-au discutat aspecte de ordin pastoral-misionar, cultural, social-filantropic şi administrativ şi au fost prezentate cele mai importante proiecte pentru anul 2019.

Prin astfel de şedinţe se are în vedere stabilirea unei agende a principalelor coordonate ale activităților ce vor fi realizate de subunităţi şi se doreşte cunoaşterea obiectivă a aspectelor din teritoriu.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook