Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În zilele de 18 şi19 februarie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, s-a desfăşurat la Protoieria Târgu Bujor, judeţul Galaţi, un curs de formare a preoţilor pentru activităţi cu tinerii în cadrul Programului Catehetic Naţional ,,Hristos împărtăşit copiilor“, susţinut de pc. pr. Bănică Simeon Sică, inspector eparhial în cadrul Biroului de cateheză parohială şi activităţi cu tineretul.

Au fost discutate aspecte practice şi de impact, legate de concursul ,,Hristos, sufletul satului meu“ prin care acesta poate deveni o bază solidă pentru activităţile ce se vor desfăşura de-a lungul anului în care este omagiat ethos-ul românesc născut în vatra satului. Preoţii au prezentat situaţii concrete care pot favoriza derularea de activităţi specifice lumii satului, fiind într-o Protoierie unde ponderea o are mediul rural. S-a evidenţiat oportunitatea realizării unor parteneriate între grupurile catehetice parohiale pentru realizarea unor activităţi liturgice, educaţionale, filantropice, cultural-artistice, sportive şi recreative, ateliere de meşteşuguri şi artă culinară tradiţionale.

În partea a doua a programului întâlnirii s-a desfăşurat activitatea de formare a preoţilor pentru activităţile cu tinerii prin prezentarea modulelor de comunicare, autocunoaştere, comportament, conflict, lider şi echipă. Se doreşte ca prin acest curs preoţii să câştige deprinderi în planificarea, structurarea şi proiectarea activităţilor de tineret, dar şi în formarea de lideri şi animatori de grup selectaţi dintre beneficiarii activităţilor de tineret desfăşurate de-a lungul timpului. Astfel, vor primi un sprijin prin implicarea tinerilor în proiectele parohiale adresate celor de vârsta lor. Acest lucru asigură şi o mai bună identificare a nevoilor tinerilor atunci când este vorba despre conceperea unui proiect de tineret şi în acelaşi timp îi poate implica pe liderii şi animatorii de grup în desfăşurarea activităţilor de vacanţă.

Preoţii s-au bucurat de şansa schimburilor de experienţă, dar şi de cunoştinţele dobândite care pot facilita comunicarea cu tinerii, favorizând astfel angajarea acestora în proiecte adresate tinerilor care pot trece prin crize de personalitate, de valori, de familie etc.

În perioada următoare sunt programate şi alte cursuri de formare în celelalte protoierii ale Eparhiei Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook