Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În anul omagial al satului românesc, Parohia Viziru de Jos, din Protopopiatul  Însurăței, județul Brăila, a organizat duminică, 24 februarie 2019, în cadrul Concursului național catehetic „Hristos: sufletul satului meu“ prima ediție a „Șezătorii din Viziru“.

Într-un  cadru desprins parcă din vremuri de altădată, înconjurați de o colecție de obiecte de artizanat specifice satului românesc tradițional, purtând cu mândrie costumul popular românesc, copiii din grupul catehetic al parohiei coordonați de pr. Claudiu Trică și coordonatorul corului Virgil Burcuș, alături de invitații lor din parohiile Viziru de Sus, Băraganu, Radu Vodă și Lanurile au participat la ateliere de cusut, tors, împletit și croșetat, patiserie, împletituri de pănuși de porumb și țesut în război.

Activitatea s-a desfășurat pe mai multe grupuri de lucru și a fost coordonată de bătrânele din sat, care nu doar că i-au învățat meșteșugurile tradiționale pe cei tineri, dar le-au și povestit cum era viața la țară în timpul copilăriei lor.

Activitățile practice au fost presărate cu momente artistice: cântece populare specifice șezătorii, dansuri populare și poezii despre satul românesc.

La manifestarea cultural-artistică, alături de pc. pr. inspector Simeon Sică Bănică și pc. pr. Dumitru Constantin, protoiereu de Însurăței, au participat primarul localității, dascălii care și-au dedicat viața în scopul formării și educării copiilor din comună, precum și numeroși credincioși. În semn de apreciere pentru implicare în astfel de activități, parohia le-a oferit participanților diplome de onoare.

Acest moment de sărbătoare a reprezentat o experiență inedită pentru tinerii din comună, care s-au arătat impresionați și bucuroși de ceea ce au trăit. Împreună au scris în această zi o pagină frumoasă din istoria comunei Viziru.

Pr. paroh Claudiu Trică

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook