Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În municipiul Brăila, la Cantina socială ce este aşezată sub ocrotirea Sfântului Ioan Casian a fost săvârşită astăzi 28 februarie o slujbă de mulţumire şi s-a organizat o agapă de hram pentru cele 50 de persoane asistate, provenite din familii cu mulţi copii sau cu venituri redus, între care copii, vârstnici şi persoane singure.

Persoanele asistate în cadrul acestui Centru social primesc săptămânal, de luni până vineri, câte o masă caldă – la prânz – iar pentru ziua de sâmbătă le este oferită pentru acasă, hrană rece.

De asemenea, în urma protocolului încheiat cu Selgros Brăila, asistaţii sociali primesc prin programul „Masa bucuriei“ şi  un consistent supliment alimentar.

În cadrul Centrului social se derulează şi diverse ateliere și activități educative, ce au avut ca scop oferirea unui cadru adecvat de petrecere a timpului liber și de educație pentru copii proveniți din familiile asistate social, înscrise pe listele de beneficiari ai cantinei.

Cu sprijinul Centrului Eparhial, în ultima perioadă, Centrul social s-a aflat într-un amplu proces de reparaţii şi modernizare, atât la interior, cât şi la exterior, prin lucrări de reparaţii a şarpantei şi învelitoarei, de refacere a faţadei, de sistematizare a curţii interioare, de înlocuire a instalaţiei electrice şi de aplicare a zugrăvelii. Valoarea totală a lucrărilor efectuate şi recepţionate a fost de 224.075,68 lei.

Tot în ultima perioadă, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de păstrare a alimentelor şi de prepararea a hranei calde, s-au făcut investiţii pentru achiziţia unor echipamente profesionale noi, valoarea acestora ridicându-se la suma de 22.184 lei.

Lucrarea de întrajutorarea a semenilor noştri aflaţi în nevoi, desfăşurată la această cantină, se aflăm sub directa supraveghere a Sectorului Social-filantropic al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook