Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La praznicul Botezului Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit slujba Sfintei Liturghii la Catedrala cu hramul „Naşterea Domnului” din Brăila, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a câteva sute de credincioşi.

Începând cu orele 12.00, preoţii şi credincioşii de la parohiile brăilene, în frunte cu ierarhul lor, au pornit în procesiune către faleza Dunării, unde  a avut loc rânduiala Aghiesmei celei Mari, urmată de tradiţionala aruncare a crucii în apele Dunării.

Acelaşi ritual a fost săvârşit şi la Galaţi, de către Înaltpreasfinţia Sa, pe faleza Dunării, în dreptul bisericii fortificate Precista, începând cu orele 13.00.

În cuvântul său, chiriarhul locului a arătat importanţa Întrupării şi Botezului Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care a zis: „Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc” (Mat. V, 17). Totodată, ierarhul Dunării de Jos i-a felicitat pe toţi cei care s-au aruncat în apele Dunării pentru a recupera Sfanta Cruce, dorindu-le multă sănătate şi anul ce a început să le aducă multe roade sufleteşti şi materiale. La cele două evenimente au luat parte câteva mii de credincioşi brăileni şi gălăţeni.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook