Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În „Anul omagial al Sfintei Cununii şi al Sfântului Botez”, parohia „Sfântul Antonie cel Mare” din Galaţi, continuă ţi îşi intensifică activitatea social-filatropică prin Centrul de zi pentru copii, care vine în sprijinul părinţilor, în procesul de educare şi formare al copiilor şi tinerilor parohiei.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, lucrările la acest aşezământ social au început în anul 2005 având finanţarea parohiei, la care s-a adăugat finanţarea de la Ministerul Muncii, Solidarităţii şi egalităţii şanselor, prin Direcţia de Muncă Galaţi. Acest aşezământ este destinat copiilor defavorizaţi din cadrul parohiei. La sărbătoarea „Sfântului Antonie cel Mare”, din anul 2009, Centrul a fost binecuvântat şi inaugurat de chiriarhul Dunării de Jos.

În anul 2010 Centrul a oferit sprijin pentru 20 de copii de la Şcoala Nr. 3 „Ion Creangă” din Galaţi, iar în anul 2011 se acordă sprijin pentru 40 de copii ai parohiei „Sfântul Antonie cel mare”, dar şi din parohiile învecinate.

Programul de lucru se desfăşoară cu grupe de căte 20 de copii: o grupă dimineaţa, din care fac parte copii care merg la şcoală după amiază. Începând cu ora 9.00 ei sunt ajutaţi să facă teme la matematică şi limba română, dar şi la celelalte materii şcolare, iar la orele 11.30 servesc o masă caldă gratuită; din a doua grupă fac parte copii care merg la şcoală dimineaţă. Programul acestora debutează cu o masă caldă gratuită la orele 13.00, după ce se întorc de la şcoală, urmând ca până la orele 16.00 să facă temele, ajuntaţi de un instructor de educaţie.

La Centru de zi, coordonat de pc. pr. inspector Cătălin Sava, sunt angajate patru persoane, iar în procesul pedagogic-educativ sunt implicaţi 10 profesori voluntari.

În sprijinirea tuturor acestor activităţi, în vederea formării viitorilor credincioşi participă în egală măsură parohia „Sfântul Antonie cel Mare”, precum şi Consiliul Local din Galaţi.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook