Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 13 ianuarie 2012, la Centrul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, a avut loc începând cu ora 10.00, întâlnirea Permanenței Consiliului Eparhial, cu participarea preacucernicilor părinți protoierei și sub conducerea Înaltpreasfințitului Părinte Casian.

Prima partea a întâlniri a avut ca scop realizarea unei retrospective a anului 2011 prin analizarea dărilor de seamă, și întocmirea unui program cadru pentru anul 2012 dedicat Tainei Sfântului Maslu și îngrijirii bolnavilor, la nivelul întregii arhiepiscopii. Acest program urmează să fie implementat de către fiecare protopopiat în parte și implicit de fiecare parohie prin preoții ei slujitori.

În prezentarea dărilor de seamă au fost analizate principalele aspecte pastoral misionare, cultural-educative și filantropice, din care spicuim:

  • Cunoașterea și aplicarea temeinică de către preoți a prevederilor ediției revizuite a Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române..

  • Încurajarea de către protoierei și parohii a programelor liturgice, duhovnicești și misionar-educaționale ale școlilor teologice.

  • Legătura profesorului de religie cu spațiul parohial.

  • Programele parohiilor pentru copii și tineri.

  • Administrarea și coordonarea centrelor sociale parohiale în conformitate cu reglementările legislației bisericești și civile;

  • Aplicara hotărârilor sinodale privind disciplina financiară.

  • Respectarea proiectelor și asigurarea dirigenției pentru șantierele bisericești; îndeplinirea normelor P.S.I.

  • Concretețea și transparența verificărilor financiar-contabile; urmărirea îndeplinirii sarcinilor trasate; respectarea legislației bisericești și civile în domeniu.

În a doua parte a întâlnirii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a invitat la discuții pe preoții din capelele spitalelor, azilelor, orfelinatelor și penitenciarelor. Tema de reflecție a acestei întâlniri a fost: „Libertatea în lanțuri și libertatea spirituală a celui încarcerat”.

Invitatul special al acestei Permanențe a Consiliului Eparhial a fost prof. dr. conf. Aurel Nechita, decanul Facultății de Medicină și Farmacie din Galați” care este și Președintele al Colegiului Medicilor din Galați. Domnul profesor s-a adresat în discursul său în special preoților de caritate, accentuând relația foarte strânsă dintre medic și preot în vindecarea bolnavilor.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook