Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 14 ianuarie a.c., Departamentul Teologic al Facutăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii gălăţene „Dunărea de Jos“, a organizat un moment comemorativ pentru cinstirea Luceafărului poeziei româneşti – Mihai Eminescu.

Evenimentul, care se înscrie în seria manifestărilor culturale organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos prilejuite de cinstirea, la data de 15 ianuarie, a Zilei Culturii Naţionale, a reunit preoţi, cadre didactice universitare, studenţi teologi şi elevi seminarişti.

Programul a debutat cu o slujbă de pomenire, după care, în Sala „Melchisedec Ştefănescu“ a fost omagiată personalitatea poetului naţional Mihai Eminescu, la împlinirea a 164 de ani de la naşterea sa.

Cu acest prilej a fost prezentat un scurt film documentar, au fost audiate cele mai cunoscute poezii din opera lui Mihai Eminescu în interpretarea unor artişti români consacraţi, au fost prezentate principalele repere biografice şi au fost lansate invitaţii la cuvânt şi dezbateri libere pe tema vieţii şi operei geniului literaturii româneşti.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook