Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de prăznuire a Sf. Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan a însemnat, pentru cadrele medicale şi micii pacienţi ai Spitalului de Urgenţă pentru Copii, un prilej de mare bucurie duhovnicească, întrucât această instituție medicală din municipiul Galaţi şi-a sărbătorit ocrotitorii.

Acesta este primul spital din judeţul Galaţi căruia i-a fost rânduit un ocrotitor spiritual.

De ziua hramului, în capela contruită în curtea Spitalului un sobor de preoţi din slujirea socială condus de pc pr. Eugen Buruiană, protoiereu de Galaţi, a oficiat Sfânta Liturghie, la care a asistat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

La momentul liturgic cuvenit o parte dintre copii internaţi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În continuare, Chiriarhul Dunării de Jos, în prezenţa cadrelor medicale, a reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene şi a copiilor internaţi aici a săvârşit o slujbă de mulţumire şi parastasul pentru toţi ostenitorii Spitalului de Copii din Galaţi, trecuţi la Domnul.

La final, ierarhul Dunării de Jos a oferit iconiţe tuturor participanţilor la Sfânta Liturghie.

După slujirea liturgică, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, împreună cu preoţii slujitori şi cadrele medicale au vizitat saloanele unde sunt internaţi cei mici, încurajându-i în suferinţă şi oferindu-le daruri.

Piatra de temelie pentru noul lăcaş din incinta Spitalului a fost aşezată de Chiriarhul Dunării de Jos la data de 3 octombrie 2011, pentru ca, la data de 28 noiembrie 2012, în cadrul manifestărilor pastoral-misionare prilejuite de sărbătorirea la Galaţi a Sf. Apostol Andrei, ÎPS Dionisie, Mitropolit de Corint, şi ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au săvârşit slujba  de binecuvântare pentru începerea slujirii în noua capelă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfinţii Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan“ din Galaţi. Capela spitalului a primit, de asemenea, în dar, ca hram şi ocrotitori, alături de Sfinţii Doctori fără de arginţi, pe Sfinţii Patapie şi Luca al Crimeii.

Pelerinajul de Florii, ediţia a X-a

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook