Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sărbătoarea Aducerii moaştelor Sfântului Ioan Gură de Aur la Constantinopol a fost marcată la Centrul Eparhial al Dunării de Jos prin oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, în Paraclisul închinat Sfântului Ioan Gură de Aur din cadrul Centrului Pastoral-Misionar „Sf. Cuv. Ioan Casian“.

Cu acest prilej a fost adusă spre închinare şi racla cu moaştele Sfântului, aflate în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei.

Totodată, a fost săvârşit şi parastasul pentru vrednicii de pomenire ierarhi ai tronului arhieresc de la Dunărea de Jos.

La slujbă au participat şi preoţi slujitori în administraţia eparhială.

Programul liturgic a fost prelungit în cel social-filantropic, prin Cantina eparhială „Sf. Ierarh Nicolae“ care a oferit o masă caldă şi/sau pachete cu alimente pentru cei 150 de asistaţi.

Cantina socială „Sf. Ierarh Nicolae“ din cadrul Centrului eparhial a fost înfiinţată în anul 1998, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian. Aceasta asigură masa zilnic pentru un număr de 150 persoane, valoarea ajutoarelor oferite prin acest aşezământ social ridicându-se, numai în anul 2015, la suma de 82.500 lei.

De asemenea, Cantina „Sf. Ierarh Nicolae“, alături de celelalte 25 de centre sociale ale Eparhiei, desfăşoară programul „Porţi deschise pentru persoanele nevoiaşe, bătrâni, bolnavi, persoane fără adăpost“, prin care sunt oferite hrană caldă şi/sau pachete cu alimente pentru persoanele defavorizate, atât la marile praznice împărăteşti, cât şi în diverse situaţii umanitare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook