Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În activitatea pastoral-misionară a Eparhiei Dunării de Jos, desfășurată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, se numără și programul social-filantropic „Fii bucuria unui copil“ al parohiei Ianca I.

În folosul copiilor și tinerilor cu multe nevoi din această comunitate brăileană, prin implicarea activă a membrilor Consiliului parohial și al enoriașilor, în ultimii ani au putut fi oferite diversele ajutoare materiale ce au constat în alimente neperisabile, rechizite, haine și sprijin financiar concret.

Aceste ajutoare umanitare sunt oferite în această parohie nu numai la marile sărbători ale creștinătății, ci și în cursul anului, ori de câte ori este nevoie.

 Astfel, în această perioadă a anului, când toți copiii au nevoie de haine groase și încălțăminte, la apelul făcut celor ce pot să ofere aceste bunuri pentru 15 copii, proveniți din familii cu posibilități materiale reduse, a răspuns părintele Ioan Ovidiu, originar din Brăila, în prezent slujitor la Parohia Kassel din Germania.

Împreună cu enoriașii pe care părintele îi păstorește, au putut fi strânse haine, încălțăminte, rechizite, alimente neperisabile și dulciuri pentru cei 15 copii, cu vârste cuprinse între șase luni și 13 ani.

Bucuria primirii acestor daruri a fost mare și a adus lumină și speranță, acolo unde acestea nu se mai întrezăreau.

În contextul centenarului Marii Unirii am apreciat această acțiune filantropică drept un semn al unității și al frățietății românilor de pretutindeni. Deși îndepărtați unii de alții, din cauza atâtor factori sociali, economici și financiari, am constatat încă o dată că ceea ce îi unește pe români mai mult, oriunde s-ar afla în lume, sunt Biserica strămoșească și credința în Dumnezeu, dragostea pentru semeni și dorul de țară și de neam.

Le mulțumim românilor din Germania și părintelui Ioan Ovidiu pentru această frumoasă lecție a solidarității, încredințându-i de toată dragostea și recunoștința noastră.

Cu ajutorul lui Dumnezeu și prin grija și binecuvântarea ierarhului nostru, nădăjduim ca astfel de acțiuni să fie tot mai numeroase, spre folosul enoriașilor noștri și spre slava lui Dumnezeu.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook