Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 5 iulie 2010, la ceas de Vecernie, în Catedrala arhiepiscopală a Dunării de Jos, după săvârşirea slujbei de Te-Deum, a avut loc depunerea jurământul de fidelitate a dreptei credinţe, de către absolvenţii cursurilor de teologie din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. La eveniment au fost prezenţi şi profesorii îndrumători din cadrul acestei instituţii de învăţământ în frunte cu ierarhul Dunării de Jos.

Programul a debutat încă de dimineaţă, cu participarea studenţilor teologi, şi a întregului corp profesoral, la Sfânta Liturghie în Catedrala Dunării de Jos.
După participarea la slujba din Catedrală a avut loc susţinerea lucrărilor de licenţă ale studenţilor teologi gălăţeni, în sala „Episcop Chesarie Păunescu”, de la Centrul Eparhial.

Absolvenţii secţiilor teologice din cadrul Universităţii gălăţene şi-au exprimat bucuria finalizării cu succes a acestei facultăţi, în cadrul căreia au avut posibilitatea însuşirii şi aprofundării temelor teologice şi pastoral-sociale. Această nouă treaptă pe care au păşit îi va sprijini mai departe în activităţile cu copiii, tinerii şi enoriaşii parohiilor de unde provin, sau pe care le păstoresc.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook