Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 7 iulie 2011, la Aşezământul Socio-medical „Sfântul Mucenic Pantelimon”- Lacu Sărat, judeţul Brăila, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc întâlnirea de 10 ani a celei de a IV-a promoţii  de absolvenţi (anul 2001) a Şcolii de Cântăreţi bisericeşti „Sfântul Roman Melodul”, din municipiul Brăila.

Programul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii la Mănăstirea Lacu Sărat din judeţ, de către pc. pr. protoiereu Eugen Buruiană, din cadrul Protoieriei Galaţi, delegatul Înaltpreasfinţiei Sale la eveniment, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi slujitori.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat parastasul pentru profesorii acestei instituţii de învăţământ, adormiţi întru Domnul. A urmat slujba de Te-Deum, ca mulţumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu.

Întâlnirea a continuat în sala de şedinţe a Aşezământului Socio-medical „Sfântul Mucenic Pantelimon”, în prezenţa chiriarhului Dunării de Jos, cu citirea catalogului promoţiei 2001, după care, fiecare membru apelat a făcut o scurtă prezentare a activităţii desfăşurate în această perioadă.

Şcoala de Cântăreţi bisericeşti „Sfântul Roman Melodul” din Brăila a funcţionat până în anul 2008 în cadrul Liceului Pedagogic „D. P. Perpessicius” din oraş.

Pe parcursul timpului, în această instituţie de învăţământ s-a afirmat Corul „Trison”, format din elevii şcolii de cântăreţi şi cei ai liceului pedagogic, care a susţinut nenumărate recitaluri, obţinând importante trofee, diplome şi medalii, atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

Întâlnirea s-a încheiat cu agapa frăţească, prilej cu care toţi cei prezenţi au avut bucuria de a împărtăşi foştilor colegi experienţe misionare, social-filantropice şi culturale din perioada în care au slujit cu fidelitate Biserica.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook