Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, a atras şi anul acesta, ca de altfel de 12 ani de când a fost întemeiată, sute de credincioşi şi pelerini din toate colţurile ţării, la Mănăstirea din Staţiunea balneoclimaterică din Lacu Sărat, închinată acestui Sfânt Mucenic mult milostiv şi mult îndurat.

Mănăstirea ridicată la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop doctor Casian Crăciun al Dunării de Jos, cu sprijinul ctitorilor şi binefăcătorilor creştini brăileni, secondaţi şi încurajaţi de Primăria Municipiului Brăila, a devenit de acum o oază de rugăciune şi tămăduire duhovenicească pentru toţi bolanvii veniţi la tratament în staţiunea Lacu Sărat.

 

Astfel, lucrarea vindecătoare a darurilor naturale ale apei acestui lac se desăvârşeşte cu cele taumaturgice ale harului Sfântului ucenic Pantelimon.
Aşezământul monahal de aici reprezintă un spaţiu de viaţă duhovnicească prin prezenţa maicilor vieţuitoare aici, într-un cadru natural, de o frumusete aparte, dar si o zonă sărăcită din punct de vedere al locasurilor de spiritualitate monastica.

 

De la înfiinţarea ei, sfânta mănăstire a devenit loc de pelerinaj şi popas, nu numai pentru credincioşi ci şi pentru ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în frunte cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi a multora din Ortodoxia Ecumenică.

Ea a fost onorată şi de prezenţa Sanctităţii Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopopului dar şi de alţi ierarhi de seamă.

Mănăstirea, pe lângă lucrarea duhovnicească şi euharistică, oferă închinătorilor şi bolnavilor ce popsesc aici, alinarea trupească, prin serviciile medicale de tratament, oferite prin Aşezământul Social – Filantropic Sfântul Mare Mucenic Pantelimon. Prin aceasta, se îmbină lucrarea medical terapeutică cu slujirea vindecătoare a sfintelor slujbe.

Anul acesta, Sfânta Liturghie, a fost prezidnată de Î.P.S. Casian, Arhipăstorul locului, înconjurat de un sobor de preoţi din oraşul Brăila şi din împrejurimi.
Nu au lipsit de la rugăciunea euharistică autorităţile oraşului şi toţi ajutătorii şi ctitorii acestei sfinte mănăstiri.

In cuvântul de învăţătură, rostit de Î.P.S. dr. Casian, s-a subliniat armonia dintre cadrul natural balneologic al staţiunii şi lucrarea spiritual filantropică şi misionară a acestui aşezământ monahal.

Hramul mănăstirii a constituit pentru participanţi şi pelerini un prilej de întărire duhovnicească şi de întărire a credincioşilor în lucarea vindecătoare pe care Dumnezeu o face prin sfinţii săi, mai ales prin cel a cărui prăznuire s-a săvârşit.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook