Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 14 iulie 2012, sub preşedenţia Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc la Centrul pastoral-misionar „Sfântul Ioan Casian“, şedinţa Consiliului eparhial, în cadrul căreia au fost analizate activităţile bisericeşti de la Dunărea de Jos în primul semestru al anului 2012.

Lucrările Consiliului Eparhial au fost deschise de către Chiriarhul Dunării de Jos printr-o evocare istorico-geografică, culturală şi socială a eparhiei dunărene şi prin prezentarea principalelor direcţii ale implicării Bisericii în societate.

În continuare au fost analizate dările de seamă ale tuturor sectoarelor eparhiale şi protoieriilor pentru prima jumătate a anului în curs. Au fost prezentate principalele activităţi realizate, în perioada ianuarie-iunie, cu prilejul anului omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, precum şi programele de perspectivă pentru cea de-a doua parte a anului curent.

A fost abordată problema educaţională, insistându-se pe aplicarea la nivel de eparhie a hotărârilor Sfântului Sinod cu privire la educaţia tinerilor seminarişti şi a studenţilor teologi, dar şi pe o benefică orientare a Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ pe problemele pastoral-misionare ale Bisericii.

Au fost prezentate apoi priorităţile misionare ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos din comunităţile de rromi sau din parohiile sensibile din punct de vedere misionar.

De asemenea, pe ordinea de zi a Consiliului eparhial s-a aflat şi grija faţă de patrimoniul sacru al Eparhiei, prin reinventarierea obiectelor de patrimoniu dar şi prin stabilirea unor măsuri clare de protejare şi conservare a patrimoniului mobil şi imobil existent.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a mulţumit distinşilor membri consilieri, clerici şi mireni, pentru implicarea efectivă în programele pastoral-misionare şi social-filantropice desfăşurate în Eparhia Dunării de Jos în primul semestru al anului 2012.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook