Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în perioada 9-10 iulie a.c., absolvenţii promoţiei 2013 din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie – Universitatea „Dunărea de Jos“, Galaţi au participat la examenele de licenţă şi disertaţie.

Programul a debutat cu participarea tinerilor teologi la slujba Sfintei Liturghii, oficiată în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi de către un sobor de preoţi profesori.

După Sfânta Liturghie, în sala „Melchisedec Ştefănescu“ a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi s-a desfăşurat examenul propriu-zis, la specializările Teologie Didactică Ortodoxă şi Teologie Ortodoxă – Asistenţă Socială.

Examenul a fost prezidat de Înaltpreasfinţitul Părinte dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, şi a constat în susţinerea a două probe: proba de cunoştinţe fundamentale şi de specialitate - în  cadrul căreia a fost verificat nivelul cunoştinţelor dobândite şi proba de susţinere publică a lucrării de licenţă

La susţinerea examenului de licenţă s-au prezentat 18 candidaţi la specializarea Teologie Didactică Ortodoxă şi 17 candidaţi la specializarea Teologie Ortodoxă – Asistenţă Socială.

A doua zi, după programul liturgic, cei 15 masteranzi de la specialitatea “Istorie şi Spiritualitate Filocalică” au susţinut examenul prin susţinerea publică a lucrării de disertaţie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook