Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sfântul Ilie, unul dintre cei mai importanţi proroci ai Vechiului Testament, se bucură de o evlavie deosebită între credincioşii gălăţeni, fiind cinstit de aceştia ca un mare făcător de minuni şi aducător de ploaie binecuvântată în vreme de secetă aspră.

La biserica ocrotită de Sfântul Proroc Ilie din cartierul gălăţean Micro 17, sărbătoarea a debutat încă din ajun prin oficierea slujbei Privegherii şi Acatistul Sfântului.

În ziua hramului, curtea bisericii a fost neîncăpătoare pentru mulţimea rugătoare a credincioşilor din parohie, cărora li s-au adăugat credincioşi de toate vârstele din întregul municipiu dar şi din Brăila sau din localităţile rurale învecinate.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, mitropolitul ortodox român al Germaniei,  Europei Centrale şi de Nord şi de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Altarul de vară din curtea bisericii.

La eveniment au participat şi grupul de bătrâni „Ştefanienii“ din comuna Piscu care,  la momentul chinonicului,  au susţinut un microconcert de cântece din repertoriul popular românesc.

După slujbă cei prezenţi au fost miruiţi, au primit iconiţe şi au fost invitaţi la tradiţionala agapă frăţească, iar celor mici le-au fost împărţite pachete cu dulciuri.

De asemenea, prin grija şi implicarea membrilor Consiliului şi Comitetului parohial au fost oferite pachete cu alimente şi articole igienico-sanitare de primă necesitate persoanelor nevoiaşe nedeplasabile, aflate în evidenţele speciale ale parohiei.

La final,  cei doi Ierarhi au vizitat expoziţia de vasetradiţionale şi obiecte populare organizată de elevii Şcolii Gimnaziale nr 17, cu prilejul hramului parohiei „Sfântul Proroc Ilie“.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook