Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cea mai tȃnără biserică din Corod cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae“ a sărbătorit sȃmbătă, 14 iulie 2018, cu binecuvȃntarea ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos,200 de ani de la prima sfinţire.

Programul dedicat acestui eveniment a debutat în ajun cu săvârșirea Vecerniei unită cu Litia şi Acatistul Sfântuilui Ierarh Nicolae și a continuat a doua zi cu slujba Utreniei, urmată de Sfȃnta Liturghie şi parastasul pentru ctitorii bisericii şi făuritorii Romȃniei Mari.

După programul liturgic, s-au oferit diplome omagiale celor ce au susţinut patrimoniul bisericii, iar un număr de 20 de copiii merituoşi,după susţinerea unui recital de cȃntece bisericești și patriotice,au fost premiaţi.

În continuare, în casa praznicală a parohiei a urmat vizionarea unei expoziţii de documente, obiecte şi cărţi de cult şi susţinerea unor comunicări privind istoria parohiei şi a localităţii.

La programul menționat au participat a pc pr. Gheorghe Joghiu, protoiereu de Tecuci, preoții din comună, autorități locale, scriitori, intelectuali, fii ai satului, corul parohiei Brătuleşti și alți invitați.

Ȋn după-amiaza aceleiaşi zile, au fost vizitate persoanele vȃrstnice, nedeplasabile, care au primit din partea parohieialimente de primă necesitate.

Programul s-a ȋncheiat cu săvȃrşirea Vecerniei misionare la care au participat peste 70 de copii şi tineri din diferite parohii ale Protoieriei Tecuci ȋnsoţiţi de preoţii lor.

După slujbă, tinerii au mers ȋn procesiune pe movila Corodului, unde, ȋn faţa monumentului eroilor au cȃntat cȃntece patriotice, aducând un omagiu celor ce au contribuit și s-au jertfit pentru unitatea și demnitatea națională.

Manifestările organizate de parohia Corod IV s-au încheiat la stadionul comunal, unde tinerii participanți la eveniment au fost angrenați în diverse activităţi recreative şi educative.

Cu prilejul bicentenarului bisericii parohiale,ȋn luna augusta acestui an, cei peste 200 de enoriaşi plecaţi la muncă ȋn străinătate împreună cu familiile lor vor primi din partea parohiei peste 300 de cărți de rugăciune.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook