Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 20 iulie, parohia ,,Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul“ din municipiul Brăila și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual.

În ajunul praznicului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți, a săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia, în prezența a numeroși credincioși brăileni.

După slujba Litiei a urmat cuvântul de învățătură al chiriarhului locului în care a vorbit despre importanța preamăririi numelui lui Dumnezeu, ca trepte ale urcușului duhovnicesc, prin participarea la sfintele slujbe ale Bisericii.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a amintit celor prezenți de „frumusețea comuniunii pe care trebuie să o aibă preotul cu Păstorul cel Mare – Hristos și cu păstoriții – credincioșii, uniți în jurul aceluiași sfânt altar, asemenea Sfântului Proroc Ilie, «temeiul prorocilor» și «înaintemergător al Celei de-a doua veniri a lui Hristos», care a adunat poporul în jurul altarului de jertfă, unde a făcut cunoscut că «Domnul este Dumnezeu cel adevărat»“.

„Atenția pe care familia și Biserica trebuie să o acorde copiilor este o necesitate stringentă astăzi. Lucrarea sinergică a acestor două instituții are menirea de a-i feri pe copii de virtualul mincinos, de «cultura furajeră» a vremii și de a-i reconecta la firescul vieții, al jocului, al socializării, al timpului petrecut în natură și în familie, prin comunicare și comuniune“, a subliniat ierarhul Dunării de Jos.

La final, Parintele Arhiepiscop a binecuvântat agapa oferită copiilor prezenți, încurajându-i pe slujitori să continuie lucrarea cu tinerii prin dezvoltarea unor activităti conexe prin care aceștia să se regăsească și să se cunoască atât ca semeni, cât și ca „frați mai mici ai lui Hristos“.

Pr. Rareș Bucur
Pr. Ștefan Constandache

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook