Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Parohia  Tibănești, protopopiatul Însurăței, județul Brăila, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Parinte Arhiepiscop Casian, s-a desfăşurat în perioada 16 – 20 iulie 2023, cea de-a VI-a ediție a ”Școlii de Vară în tinda Bisericii”.

Pe parcursul celor cinci zile, aproximativ 50 de copii din localitatea Tufești, sub coordonarea preotului paroh din această comunitate, au participat la o serie de activități recreative şi creative propuse special pentru copii de cadre didactice voluntare.

Printre activităţile implementate cu mare succes s-au numărat jocuri de cunoaștere, ghicitori, jocuri pe echipe dar și ateliere de povești, de pictură, pe piatră sau pânză, de reciclare, cusut pe etamină și împletit.

Anul acesta, atelierul care a oferit o notă de originalitate a fost cel de modelaj în lut, fiind o ocazie unică pentru tineri de a descoperi arta veche a înaintașilor lor. Având la bază o temă neolitică, atelierul a cuprins trei faze: o mică parte teoretică în care copiii și-au așternut pe hârtie viziunea proprie, cea de-a doua a fost reprezentată de modelarea în lut a vaselor și a animalelor cu ajutorul tehnicilor învățate, iar ultima parte a fost constituită de experimentul arderii neolitice a lucrărilor.

Atelierul de modelaj în lut a fost posibil cu sprijinul singurul artist ceramist din zona Bărăganului, domnul Constantin Lucian, profesor la Liceul de Arte ”Haricleea Darclee” din Brăila.

În ultima zi a Școlii de vară, obiectele făurite de mâinile dibace ale copiilor au fost așezate într-o mini-expoziție cu vânzare, fondurile colectate fiind destinate unui scop caritabil.

Pe tot parcursul întâlnirilor, copiii au primit din partea enoriașilor prăjituri, gogoși, înghețată și răcoritoarea limonadă.

De asemenea, la finalul celor cinci zile de activități copiii se vor bucura şi de o excursie în zona Dobrogei.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Ionuţ-Mihai Duţu

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook