Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua praznicului Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, Mănăstirea Măxineni, aflată la 10 Km depărtare de localitatea cu acelaşi nume, judeţul Brăila, ctitorie a domnitorului Matei Basarab, şi-a sărbătorit hramul.

Programul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii la altarul de vară amenajat în curtea mănăstirii de către un sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos.

Cu cest prilej au fost aduse spre venerare racla cu moaştele Sfântului Atanasie al III-lea, Patriarhul Constantinopolului, precum şi racla cu moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul, aflate în patrimoniul Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi.

Astfel, numeroşi credincioşi de la parohiile din apropiere, însoţiţi de păstorii lor duhovniceşti, au venit în pelerinaj, atât către sfânta mănăstire, cât şi către sfinţii lui Dumnezeu, pentru a se ruga şi săruta sfintele moaşte.

De sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul de anul acesta, au fost hirotoniţi pentru Mănăstirea Voievodală Măxineni un ierodiacon şi un ieromonah.
A urmat slujba parastastului, pe locul ruinelor vechii biserici, la 360 de ani de la prima sfinţire, la 25 iunie 1651 – tradiţional obicei de a pomeni pe binefăcătorii sfântului aşezământ: voievozii ctitori, egumeni, monahi şi ostenitori. La sfârşit, mănăstirea a pregătit, cu ajutorul parohiilor din judeţul Brăila, agapa frăţească pentru aproximativ 1.000 de credincioşii veniţi la hram.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook