Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 30 iulie 2011, în sala mare a Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi a avut loc cursul festiv al absolvenţilor Secţiei Medicină din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos”. Anul acesta au absolvit la Galaţi  80 de tineri medici din judeţele Galaţi, Brăila şi din împrejurimi.

Programul a debutat în capela „Sfântul Apostol Andrei” a Seminarului Teologic din Galaţi, cu săvârşirea slujbei de Te-Deum, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, ca mulţumire pentru toate binefacerile de la Dumnezeu şi ajutorul primit pe toată perioada studiilor.

Studenţii medicinişti, însoţiţi de cadrele didactice de la cea mai tânără facultate din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, s-au împărtăşit duhovniceşte de arhiereştile binecuvântări şi din cuvântul pe care Înaltpreasfinţia Sa l-a ţinut cu această ocazie îndemnându-i să nu uite niciodată că persoana umană este deopotrivă trup şi suflet şi că actul vindecării presupune conlucrarea apropiată a preotului cu medicul şi invers.

La eveniment au mai luat parte, alături de profesori şi absolvenţi, decanul Facultăţii de Medicină – prof. dr. Aurel Nechita, însoţit de cadrele didactice ale acestei facultăţi, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, care au rostit scurte alocuţiuni. După intonarea imnului „Gaudeamus Igitur”, a urmat rostirea jurământului lui Hipocrate, iar la final absolvenţii primit Diploma de absolvire.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook