Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu ocazia sărbătorilor dedicate Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii celor încarceraţi, Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat, cu  binecuvântarea ÎPS Arhiepiscop Casian, în cadrul penitenciarelor de pe teritoriul eparhiei diferite manifestări liturgice, pastorale, misionar-filantropice şi sociale. Pentru a veni în întâmpinarea celor care se aflî vremelnic în închisoare, după cuvântul Mântuitorului „în temniţă am fost şi m-aţi cercetat”, preoţii capelani şi conducerile acestor instituţii au oferit persoanelor private de libertate posibilitatea de a se ruga şi a primi ajutorul spiritual al Sfinţilor Apostoli, în cadrul programului liturgic organizat cu această ocazie.

La Penitenciarul de maximă siguranţă din Brăila, la ceas de Vecernie, a avut loc săvârşirea slujbei Acatistului Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel de către Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la eveniment fiind prezenţi reprezentanţi ai conducerii penitenciarului, deţinuţi, precum şi preoţi şi credincioşi din parohiile care desfăşoară activităţi misionare în această instituţie. Cu acest prilej deţinuţii au susţinut un program artistic constând în recitarea de poezii, iar la final au primit cărţi de rugăciune şi iconiţe, precum şi pachete cu îmbrăcăminte, încălţăminte şi obiecte igienico-sanitare.

În cadrul Penitenciarului pentru minori din localitatea Tichileşti, judeţul Brăila, a avut loc săvârşirea slujbei Acatistului Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, de către ierarhul Dunării de Jos, la eveniment fiind prezenţi directorul penitenciarului, deţinuţi minori, precum şi preoţi şi credincioşi din zonă. După săvârşirea slujbei au fost prezentate şi expuse celor prezenţi o serie de lucrări artistice, realizate tinerii aflaţi în această instituţie, care au primit din partea chiriarhului Dunării de Jos obiecte de strictă necesitate.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook