Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în perioada 25 aprilie – 25 mai 2013, a avut loc  la Galaţi concursul de eseuri literare „Mama – chip de icoană“, concurs aflat anul acesta la a II-a ediţie.

desfăşurată la iniţiativa Trustului de Presă „Dunărea de Jos“, prin cotidianul gălăţean „Viaţa  liberă“, a mobilizat 112 tineri liceeni din 12 licee de prestigiu ale municipiului Galaţi, între aceştia regăsindu-se numeroşi participanţi şi premianţi ai olimpiadelor şcolare la disciplinele Religie şi Limba şi Literatura Română.

Scopul concursului a fost acela de a contura şi reliefa, din cuvintele Sfinte Scripturi, cele mai frumoase portrete şi calităţi ale mamei.

Astăzi, 5.06.2013, la sediul cotidianului „Viaţa Liberă“ din municipiu a avut loc premierea celor mai bune eseuri. La eveniment au participat elevii-concurenţi însoţiţi de profesorii lor.

În urma examinării eseurilor au fost stabiliţi următorii câştigători:

-  locul I: Ana Maria Fotache dela Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“;

-  locul II:   Simona Andra Dogaru, de la Colegiul Naţional „C. Negri“;

-  locul III Alina Chircă, de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza“, Galaţi.

Aceştia au primit  din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos daruri de carte teologică şi icoane, iar  SC „Alcopi Birotica“ SRL  le-a oferit câte un premiu constând în aparatură electronică.

Copartenerul în proiect a fost Biblioteca „V. A. Urechia“ care a oferit - prin prezenţa şi implicarea prof. Letiţia Buruiană (membru în juriu) - Premiul special al revistei „Axis libri“.

Ziarista Mariana Iliescu, membru în Comitetul Director al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, preşedinta juriului, a oferit, pentru creativitate şi originalitate, trei premii „Tânărul Jurnalist“.

De asemenea, au fost acordate mai multe premii speciale care au  constat în cărţi, diplome, iconiţe oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Tipografia „Don Star“ din Galaţi.

Toţi cei 33 de premianţi vor consitui nucelul viitorului Atelier de creaţie jurnalistică „Mihai Eminescu“ care va fiinţa pe lângă cotidianul „Viaţa liberă“ şi Filiala Galaţi a Uniunii Ziariştilor Profesionişti.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook