Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos la Şcoala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu“ din Galaţi a avut loc un dublu-eveniment: sfinţirea unei troiţe noi ridicate în curtea şcolii şi festivitatea de lansare a patru cărţi.

Evenimentul a debutat cu oficierea  slujbei de sfinţire a troiţei celei noi de către Înaltpreasfinţitul Casian, înconjurat de un sobor de preoţi, în prezenţa cadrelor didactice, a unor personalităţi culturale de la Universităţi din Iaşi, Bucureşti, Chişinău şi Galaţi, a reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene, precum şi a elevilor.

Troiţa a fost confecţionată cu sprijinul nemijlocit al profesorului şi omului de cultură, acad. Constantin Gheorghe Marinescu  de la Universitatea „Apollonia“ din Iaşi şi amplasată în curtea şcolii gimnaziale ce-i poartă numele la Galaţi.

La final, pentru merite deosebite pe plan cultural-bisericesc, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a conferit acad. Constantine Gh. Marinescu distincţia „Vrednicia Andreiană“, iar celor prezenţi le-au fost oferite iconiţe.

Evenimentul a continuat cu festivitatea de lansare a patru volume având ca autor pe prof. univ. dr. Constantin Ghe. Marinescu: „Quo vadis naţiunea şi Uniunea Europeană?“, „Profesorului Universitar Dr. Vasile Burlui – 70 – O viaţă consacrată învăţământului, cercetării ştiinţifice şi creaţiei literare“, „Valori ale Bisericii Ortodoxe Române în lucrările prof. univ. dr. doc. Constantin Gh. Marinescu“ şi „Scriitori şi cărturari români“, în paginile cărora se regăsesc personalităţi şi ierarhi de seamă ai Bisericii noastre.

La final, prof.univ.dr. Vasile Burlui, preşedintele Universităţii Apollonia“ din Iaşi şi reprezentant al Ligii Culturale a Românilor de Pretutindeni a conferit Chiriarhului Dunării de Jos medalia „Columna lui Traian“.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook