Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 1 iunie 2014, de Ziua Internaţională a Copilului, în cadrul Aşezământului filantropic eparhial „Sfântul Vasile cel Mare“ din municipiul Galaţi, au avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, ample activităţi religioase, cultural-artistice şi educaţionale.

Programul s-a desfăşurat cu participarea mai multor grădiniţe, şcoli şi licee din municipiul Galaţi, care au susţinut diferite programe artistice, scenete, muzică şi dansuri populare, poezii, iar elevele asistate din cadrul Centrului Rezidenţial de Fete al Așezământului „Sf. Vasile cel Mare“ au prezentat sceneta religioasă „Întoarcerea Fiului Risipitor”.

Printre participanţi şi invitaţi s-au numărat elevii şi copii ai Grădiniţei „Licurici“ – Galaţi, Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale „Speranţa“, Centrului Rezidenţial de Fete „Sfântul Vasile cel Mare“, Centrului Cultural „Dunărea de Jos“, precum şi Corul „Alegria“ din Galaţi.

Astfel, întreaga manifestare de Ziua Copilului a adunat la Aşezământul „Sfântul Vasile cel Mare“ din municipiul Galaţi, peste 250 de copii şi elevi de la grădiniţele şi şcolile din oraş.

De asemenea, au fost rostite rugăciuni pentru părinţi şi copii, după care le-au fost oferite daruri ce au constat în rechizite, dulciuri, cărţi de rugăciuni şi iconiţe.

Aflată în centrul municipiului Galaţi, într-o clădire reprezentativă pentru eparhie, Asociaţia filantropică creștin-ortodoxă „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galaţi se află sub egida Arhiepiscopiei Dunarii de Jos şi adăposteşte un centru rezidențial pentru 25 de fete, un centru multifuncţional de servicii sociale, „Speranţa” pentru 75 de copii ce provin din familiii defavorizate, şi un centru medical ocrotit de Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian.

În aceeași zi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, parohia „Sf. Mc. Mina, Victor și Vichentie“ în cooperare cu Școala Gimnazială „Miron Costin“ din Galați, au organizat cea de a doua ediție a concursului de șah, intitulat „In hoc signo vinces“.

Competiția, desfășurată pe parcursul a două zile (31 mai și 1 iunie 2014), a reunit 160 de copii cu vârste cuprinse între 7-15 ani.

Aceștia au fost atent supravegheați de domnul arbitru Aurel Cojocaru și de domnul Lucian Jugaru, membru al organizației „Șah Club“ din Galați.

La finalul competiției, fiecare concurent a primit diplome de participare și daruri, iar câștigătorilor locurilor I, II și III organizatorii le-au înmânat cupe care le-au încununat reușita.

În încheiere, copiii participanți la programul Hristos împărtășit copiilor și elevii Școlii Gimnaziale „Miron Costin“, au oferit auditoriului un spectacol cultural-artistic dedicat Zilei Internaționale a Copilului.

Activităţi similare s-au desfăşurat şi în centrele de zi de la parohiile „Sfântul Ierarh Spiridon“ şi „Sfântul Antonie cel Mare“ din Galaţi, precum şi la grădiniţa parohială din localitatea Ireasca, jud. Galaţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook