Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a III-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați, în cadrul căreia, teologul Eugen Barbu a fost hirotonit diacon.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mulți copii au primit Sfânta Împărtășanie.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică în care se vorbește despre chemarea adresată oamenilor de Mântuitorul Hristos ca, mai înainte de a ne îngriji de cele ale trupului, să ne preocupăm de ceea ce-i folosește și îi trebuie sufletului și anume împărăția cerurilor.

”Viața de zi cu zi se așează în noi sub forma grijii. Grija este atributul omenesc care consumă cea mai mare parte a vieții, iar grija de cele trecătoare și materiale ne copleșește într-o măsură foarte mare, încât putem spune că suntem acaparați. Această grijă este motivată de nesiguranță, o nesiguranță alimentată de încrederea totală în noi și în resursele noastre. Dacă analizăm mai atent propria capacitate, realizăm că avem două feluri de resurse puse de Dumnezeu în noi. Avem resurse sufletești care sunt de domeniul spiritual, greu de atins, dar simțite și resurse omenești, vizibile și mult mai exigente, care cer de la noi timp foarte mult. Întrucât resursele sufletești sunt tainice, aceste sunt trecute cu vederea și de multe ori sunt uitate“, a spus ierarhul.

„Deși grijile materiale sunt exterioare omului, ele apasă pe suflet și pe mintea omului, producând durere, neputință și suferință, însă astăzi, din fericire pentru noi, Dumnezeu ni se descoperă ca Proniator nouă celor ce nu suntem proniatori, căci El este Cel ce ne poartă permanent de grijă nouă celor ce avem atâtea griji“, a precizat chiriarhul.

La finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Arhiepiscop Casian i-a binecuvântat pe cei prezenți și le-a oferit iconițe.

În continuare, ierarhul a mers la Mănăstirea ”Sfinții Arhangheli” - Metoc din Galați, unde a ținut un cuvânt de învățătură și i-a binecuvântat pe viețuitorii acestei mănăstiri și pe credincioșii veniți în număr mare pentru a participa la Sfânta Liturghie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook