Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

 

Astăzi, 27 iunie 2018, urmând prevederilor statutare şi canonice ale Bisericii Ortodoxe Române, 6 tineri teologi împreună cu viitoarele soţii au primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian arhiereasca binecuvântare în vederea căsătoriei.

Evenimentul, devenit deja o tradiţie în Arhiepiscopia Dunării de Jos, a avut loc în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial.

Alături de aceşti tineri au fost prezenţi şi părinţii lor, întrucât aceştia sunt cei care au contribuit fundamental la creşterea, educaţia şi îndrumarea lor în viaţă pentru a deveni buni creştini şi oameni de nădejde în societate.

Întâlnirea duhovnicească a debutat cu rostirea de rugăciuni pentru ajutorul și binecuvântarea de la Dumnezeu și a continuat cu citirea Sfintei Evanghelii și a sfinților zilei.

Adresându-se tinerilor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa, a accentuat în mod deosebit importanţa căsătoriei, a familiei creştine în general şi a familiei preoţeşti în special.

”Ne îmbogățim și ne bucurăm de frumoasa creștere, atât teologică cât și moral-duhovnicească a tinerilor, de maturitatea lor și în egală masură a tinerelor care doresc să îmbrățișeze o lucrare misionară, prin care acestea devin împreună slujitoare cu preoții în câmpul misionar al preoprie lor familii și apoi în societate. Este mai curând o binecuvântare pe care ne-o dă Dumnezeu să putem privi la această icoană a frumuseții familiei părinților lor și a frumuseții familiilor ce iau naștere cât de curând prin Sfânta Taină a Cununiei”, a precizat chiriarhul.

În continuare, pc. pr. Lucian Petroaia, vicar eparhial, a relatat celor prezenți aspecte importante din vizita misionară efectuată în Episcopia Ortodoxă Română din Italia, iar pc. pr. Gelu Aron, consilier administrativ-bisericesc a prezentat situații elocvente pentru a se înțelege și cunoaște realitățile din slujirea pastoral-misionară și din viața preoților de astăzi.

Invitaţi să ia cuvântul, tinerii prezenţi au arătat că sunt conştienţi de importanţa binecuvântării lui Dumnezeu ca temelie a viitoarei familii şi de slujirea la care sunt chemaţi în Biserică.

La final, tinerii teologi au primit cărți de rugăciune apărute la editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Binecuvântarea de căsătorie dată tinerilor de către ierarhul locului este o condiţie pentru hirotonia întru diacon sau preot.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook