Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 1 iunie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat la sediul Protoieriei Nicoreşti o activitate cultural recreativă dedicată Zilei Internaţionale a Copilului.

Evenimentul, care a implicat aproximativ 100 de copii din localităţile Nicoreşti, Poiana, Vişina şi Buciumeni a fost organizat de protoieria Nicoreşti în colaborare cu patru parohii din cadrul acesteia.

Este îmbucurător faptul că aceşti copii din mediul rural au fost impulsionaţi şi motivaţi de preoţii şi profesorii de Religie, pentru a se bucura de comuniunea cu ceilalţi copii şi pentru a participa la activităţi culturale desfăşurate în contextul Anului omagial al satului românesc.

Cei prezenţi au vizitat Complexul Muzeal Banu unde au fost impresionaţi de frumuseţea Bisericii „Sf. Nicolae“ - Banu, de exponatele prezente în sălile de expoziţie, dar mai ales de mărturiile tradiţionale şi populare care au fost adunate din locurile de unde ei trăiesc.

După vizitarea Complexului Muzeal au urmat o serie de activităţi desfăşurate pe ateliere de lucru şi animate de 15 tineri liceeni de la Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Tecuci. 

Jocurile interactive, confecţionarea de flori ornamentale şi metanii din aţă, cântece folclorice şi patriotice cu acompaniament la chitară au constituit un program variat prin care copiii s-au simţit  extraordinar.

Protoieria Nicoreşti a pus la dispoziţia participanţilor materialele necesare activităţilor, a asigurat transportul copiilor la Nicoreşti, iar la final a oferit copiilor prezenţi dulciuri, apă, iconiţe şi Revista eparhială „Călăuză ortodoxă“.

Toţi cei prezenţi au fost încântaţi de această întâlnire în care au avut posibilitatea de a se juca şi de a învăţa lucruri noi despre tradiţiile şi obiceiurile moşilor şi strămoşii noştri.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook