Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În duminica a VII-a după Învierea Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc în Protoieria Nicoreşti, cea de-a IV-a  ediţie a concursului de tenis de masa şi şah „Tinereţe şi credinţă“.

Concursul s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială nr 1 din Ciorăşti, cu sprijinul şi participarea autorităţilor locale.

La eveniment au luat parte elevi din ciclul gimnazial, dar şi din cel liceal, însoţiţi de cadrele didactice şi preoţii din parohii, mulţi dintre aceşti copii fiind din câteva sate din cadrul Protopopiatului Nicoreşti.

Câştigătorii au fost patru fraţi din localitatea Coasta Lupei care au ocupat primele patru locuri: Mihai, Ştefan, Angela şi Valentin Chiric. Tatăl lor este un pasionat de şah şi de cultură şi a reuşit să transmită această dragoste pentru sportul minţii şi copiilor lui.

La concursul de tenis au participat 32 de copii, împărţiţi în ciclul gimnazial şi liceal. Câştigătorii concursului au fost copii care învaţă la liceele din Tecuci, dar locuiesc la ţară:

  1. Locul 1. Iustin Borza (Ciorăşti).
  2. Locul II. Rareş Niţă (Ţepu).
  3. Locul III. AlinBejan (Ţepu)

La eveniment au participat mulţi credincioşi din satul Ciorăşti şi din împrejurimi care au însoţit copiii participanţi. Pentru credincioşi s-a oficiat şi o slujbă de sfinţire şi binecuvântare după care au primit cărţi de rugăciune şi iconiţe.

La final, tinerii participanţi au fost premiaţi cu iconiţe, revista eparhială „Călăuză ortodoxă, diplome şi cupe oferite de Protoieria Nicoreşti.

Pentru copii a fost un prilej de recreere şi de uitare a lumii virtuale, aceştia făcându-şi noi prieteni şi bucurându-se de frumuseţile copilăriei.

Evenimentul a fost desfăşurat de Protoieria Nicoreşti, care, pe parcursul verii îşi propune să vină cu cât mai multe activităţi recreative pentru tinerii de toate vârstele, arătându-le acestora frumuseţile şi bucuriile copilăriei.

Pr. Mihai Roşu, protoiereu de Nicoreşti

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook