Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminică I după Rusalii, numită şi a Tuturor Sfinților, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați, în prezenţa a numeroşi credincioşi din municipiu.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mai mulți copii prezenţi la slujbă fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei, în care se relatează despre Sfinţii care L-au mărturisit pe Domnul înaintea oamenilor și L-au iubit pe Dumnezeu mai întâi de toate. Ei sunt cei care, luându-şi crucea, L-au urmat pe Hristos, renunţând la cele pământeşti pentru ca la sfârșitul vieții pământești să primească moştenirea vieţii veşnice.

„Evanghelia de astăzi ne cere să nu iubim pe nimeni și nimic mai mult decât pe Dumnezeu, Cel care este sursa eternă a existenței noastre, pentru că Dumnezeu ne vrea să fim buni, egali, puternici, sănătoși și sfinți. De aceea ne cere să-L iubim, ca din iubirea Lui să avem suficientă iubire și pentru mamă, tată, frate, soră, prieteni și pentru oricine. Adăpându-ne din izvorul iubirii lui Dumnezeu putem să iubim toată lumea cu o iubire divină, curată, constructivă care stă la temelia socială a împăcării tuturor oamenilor, indiferent de păcatele lor“, a spus ierarhul.

„Astăzi, biserica ne arată care este rezultatul Pogorârii Duhului Sfânt și ne învață că cei dintâi dintre cei din urmă sunt sfinții și că fiecare creștin este un arhitect al bisericii sufletești. În această Duminică sunt amintiți toți Sfinții știuți de Dumnezeu și neștiuți de noi oamenii“,a mai precizat chiriarhul.

Întrucât de ieri a început Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, după Sfânta Liturghie, arhipăstorul Dunării de Jos a rostit rugăciunea specială pentru intrarea în post și a adresat câteva îndemnuri credincioșilor pentru parcurgerea așa cum se cuvine a acestei perioade, prin post, rugăciune și pocăință. 

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat pe toți cei prezenți astăzi la Catedrala Arhiepicopală.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook