Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În urma ploilor abundente căzute în după amiaza zilei de 24 iunie a.c., pe dealurile limitrofe localităţii Corod din judeţul Galaţi, în jurul orelor 20.00, pe albia pârâului Corozel s-a format o viitură cu un debit mare de apă, care a afectat grădinile şi culturile agricole a 85 de gospodării.

Faţă de inundaţiile din ziua de 3 iunie din acest an, produse tot datorită viiturii de pe albia pârâului Corozel, de această data nu au mai fost inundate locuinţele, ci doar anumite anexe - curţii, grajduri şi magazii.

Doar în biserica veche cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva”  a parohiei Corod 2, apa a pătruns până la înălţimea de 40 cm.

Pentru a rezolva cât mai repede problemele apărute, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, astăzi în jurul orei 5.00, preotul Gheorghe Joghiu, protoiereu de Tecuci, împreună cu preotul Bogdan Muscă şi epitropul parohiei Corod 2, s-au deplasat la faţa locului. În jurul orei 8.30, un grup de 9 elevi voluntari de la Liga Tineretului Creştin  Ortodox, filiala Tecuci, au sosit la Corod împreună cu preoţii Ionel Vasile şi Stelian Chirvase, pentru a curăţa şi igieniza biserica veche, curtea bisericii şi anexele de la parohia Corod 2.

De asemenea, tinerii s-au implicat şi în ajutorarea unei văduve bolnave cu domiciliul lângă biserică, din gospodăria căreia au fost scoase obiectele aduse de apă - gunoaie, plăci de gard de lemn, nutreţuri, lemne, etc.

Deşi pagubele produse de viitură nu sunt la dimensiunea inundaţiilor din 3 iunie a.c., preoţii din localitatea Corod au fost chemaţi să efectueze o evaluare cât mai reală, urmând a se interveni acolo unde este nevoie.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook