Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 7 mai 2011, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Şcoala Gimnazială „Elena Doamna”, din localitatea Cuza Vodă, judeţul Galaţi, a avut loc cercul pedagogic al profesorilor de religie care predau în Protoieria Covurlui.

Evenimentul a debutat cu săvărşirea slujbei de Te-Deum, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitatea Cuza Vodă, şi a continuat cu susţinerea unei lecţii demonstrative, de către prof. Vătafu Maria-Magdalena, cu tema „Imnul dragostei creştine (I Cor. XIII)”.

Programul a continuat cu prezentarea unui referat, de către prof. Năstase Veronica, cu tema „Sfânta Taină a Botezului şi Sfânta Taină a Cununiei, reflectate în programa analitică a disciplinei Religie”.

Elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a au prezentat o şezătoare populară evidenţiind costumul, cântecul, versurile şi obiceiurile tradiţionale româneşti, specifice zonei Covurlui.

Lucrările s-au încheiat cu analizarea activităţilor metodice desfăşurate de la începutul acestui an şcolar pănâ în prezent. Totodată, au fost apreciaţi preoţii şi profesorii care s-au implicat în desfăşurarea olimpiadei de religie faza naţională.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook