Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Luni, 31 mai 2011, în sala de şedinţe a Protoieriei Tg. Bujor a avut loc conferinţa semestrială pastoral-misionară de primăvară.  Întâlnirea a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Tg. Bujor, de către chiriarhului Dunării de Jos, înconjurat de preoţi şi diaconi.

În acest context, potrivit rânduielii bisericeşti, a avut loc ceremonia de instalare a noului protoiereu de Tg. Bujor în persoana pc. pr. Cezar Gagiu, de la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Rădeşti, judeţul Galaţi.

Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a adresat mulţumiri pentru frumoasa şi rodnica activitate a pc. pr. Toader Pohrib, protoiereu de Tg. Bujor vreme de aproximativ 15 ani, oferindu-i, cu acest prilej titlul de protoiereu onorific.

În conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod şi cu dispoziţiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos, întâlnirea a avut drept scop dezbaterea diferitelor aspecte şi probleme pastorale privind Familia creştină şi formarea copiilor şi a tinerilor în spiritul creştin.

Cu acest prilej, pc. pr. Emil Oprişan de la parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Folteşti, judeţul Galaţi, a prezentat referatul „2011-Anul Omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii”, care a reliefat diferitele aspecte cu care se confruntă familia creştină astăzi, cât şi importanţa cunoaşterii, din partea primitorilor, a simbolisticii şi implicaţiilor Tainelor Sfântului Botez şi a Sfintei Cununii.

Au urmat discuţii la obiect privind problemele cu care se confruntă familia creştină astăzi, în această societate tot mai secularizată, dar şi despre rolul păstorilor şi al părinţilor spirituali, naşii, în creşterea duhovnicească a fiilor duhovniceşti.

La nivelul protoieriei s-a realizat un studiu statistic comparativ privind situaţia botezurilor, cununiilor şi divorţurilor din parohiile respective, începând din anul 1990 până în prezent Această acţiune s-a dorit a fi un moment de bilanţ cu privire la pastoraţia creştinilor în actualitate.

La finalul întrunirii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a mulţumit pc. preoţi pentru implicarea în pastoraţia familiilor şi a tineretului, în rezolvarea problemelor de ordin spiritual, moral şi social cu care aceştia se confruntă, afirmând: „În cadrul conferinţei semestriale s-au analizat aspecte importante privitoare la familia creştină din perspectiva celor două Sfânte Taine pe care Sfântul Sinod al bisericii noastre le-a recomandat spre reflecţie preoţilor şi credincioşilor (...). Să ajute Dumnezeu familiei creştine să rodească şi să primească imboldul credinţei, al jertfelniciei, al răbdării şi al dragostei”.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook