Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În dimineaţa zilei Învierii Mântuitorului, creştinii şi creştinele privaţi de libertate de la Penitenciarul de maximă siguranţă din municipiul Galaţi au avut bucuria de a se ruga şi a se întâlni cu Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

După slujba Vecerniei speciale, săvârşite de pc. pr. capelan Ioniţă Obreja, Înaltpreasfinţia Sa a adresat un cald cuvânt părintesc celor câteva zeci de deţinuţi prezenţi la acest moment de suflet desfăşurat în capela „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel“ din incinta penitenciarului, încurajându-i şi îndemnându-i să-şi păstreze şi să trăiască cu bucurie credinţa în Hrisos Cel Înviat din morţi, ca pe cel mai de preţ dar de la Dumnezeu. Deţinuţii au mărturisit cu această ocazie sentimentele de emoţie trăite la slujba de Înviere, la care s-a adăugat şi bucuria primirii Luminii Sfinte aduse de la Ierusalim.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop a împărţit apoi iconiţe celor prezenţi şi a ciocnit cu ei ouă roşii.

Programul a continuat cu vizitarea creştinilor şi creştinelor aflaţi în celulele penitenciarului pe care i-a binecuvântat cu mesajul pascal „Hristos a înviat!“ şi cu care a ciocnit ouă roşii.

Această vizită face parte din programul tradiţional al chiriarhului locului din prima zi a Marelui Praznic al Învierii Domnului.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook