Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 4 mai 2018, şase elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Apostol Andrei din Galaţi, care au obţinut premii la Olimpiada Naţională de Religie sau la olimpiadele organizate la alte materii pentru seminariile teologice au fost premiaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Evenimentul festiv a fost organizat la iniţiativa şi cu binecuvântare Chiriarhului Dunării de Jos şi s-a desfăşurat în Capela Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii i-a felicitat pe olimpici pentru reuşitele şcolare şi i-a premiat, oferindu-le premii în bani şi diploma „Tinereţe şi credinţă“ a Eparhiei Dunării de Jos.

Elevii de la Seminarul gălăţean, coordonaţi de prof. dr. Gheorghe Butuc, au obţinut cea mai mare performanţă de după reînfiinţare, fiind pe primul loc din cele 24 de unităţi şcolare participante la Olimpiada Naţională de Religie pentru Seminarii şi Licee Teologice Ortodoxe, desfăşurată la Baia Mare, în perioada 21-22 aprilie 2018, unde primul loc a fost adjudecat de către elevii Vlad Blîndu din clasa a XII-a, la disciplina Dogmatică şi Manuel Bulimar din clasa a X-a, la disciplina Studiul Noului Testament, cu media de 9,80.

De asemenea, tot la această olimpiadă, elevii Cătălin Andrei Dima, din clasa a IX-a, a obţinut premiul  al III-lea la disciplina Studiul Vechiului Testament, cu media 9,30, iar colegul său Cătălin Răileanu, din clasa a XI-a, a primit o menţiune, la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române, cu media 9,00.

La Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria artelor, ce a avut loc la Bistrița, în perioada 3 - 6 aprilie 2018, elevii Marius Stratulat din clasa a XII-a şi Andreea-Mihaela Bocăneală din clasa a XI-a, ambii de la Specializarea Patrimoniu Cultural din cadrul Seminarului andreian, au obţinut premiul al III-lea.

Elevii seminarişti au avut posibilitatea şi bucuria de a asculta câteva cântări bizantine interpretate de Corul de Muzică Psaltică „Ortodoxia“ din Arhiepiscopia Dunării de Jos şi de cunoscutul protopsalt, arhimandritul Nikodimos Kabarnos din Grecia, venit la Galaţi pentru a participa la hramul bisericii „Sfântul Nectarie şi Sfântul Efrem cel Nou“ din Barboşi.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook