Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 15 mai a.c., în Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc conferinţa pastoral-misionară corespunzătoare primului semestru al anului 2018.

Întrunirea a debutat în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae şi Sf. Andrei“ din Galaţi prin săvârşirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoţi slujitori din cele două judeţe ale Eparhiei, sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Lucrările şi dezbaterile propriu-zise care, anul acesta au fost aşezate sub genericul „2018 – Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam”, s-au desfăşurat tot în sfântul locaş.

După cuvântul de deschidere al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian a urmat prelegerea pc. pr. prof. univ. dr. Viorel Ioniţă, de la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul“ din Bucureşti, intitulată „Misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea de astăzi. Unitatea de credinţă ca bază a unităţii de limbă şi neam“.

În continuare, mai mulţi preoţi înscrişi la examenul pentru obţinerea gradului I în preoţie, au avut intervenţii la tema susţinută, prin prezentarea unor succinte referate în cadrul cărora au fost expuse elemente definitorii cu privire la importanţa unităţii de credinţă şi de neam.

La final, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru făuritorii Unirii.

Înaltpreasfinţia Sa a încheiat lucrările conferinţei semestriale de primăvară de la Dunărea de Jos, mulţumind atât distinsului invitat, cât şi preoţilor participanţi pentru prezența la acest eveniment.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook