Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Tot astăzi, la Teatrul „Maria Filotti“ din Brăila, în cadrul manifestărilor culturale, artistice și educaţionale organizate de Primăria Municipiului Brăila cu prilejul Sărbătorilor Pascale, a fost vernisată expoziţia de icoane, ouă încondeiate, broderii, obiecte tradiţionale şi aranjamente florale, intitulată „Lumină din Lumină“.

Obiecte expuse au fost realizate de copiii din cadrul Cercului de iconografie ”Bucurie Sfântă” de la Parohia „Nașterea Domnului“ din Brăila,de elevi de la Liceul de Arte „Hariclea Darclee“ Brăila, de către deținuții din Penitenciarul Brăila și de lucrătorii din cadrul Atelierelor de Revitalizare a Textilelor Tradiționale Brăila.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, i-a binecuvânt  pe cei prezenți și a adresat un cuvânt de apreciere pentru efortul și împlicarea în realizarea unor astfel de evenimente culturale în anul dedicat satului românesc. 

La manifestarea culturală au participat oameni de cultură, profesori, istorici, oficialități locale și mulți copii de la școlile brăilene.

La final, corurile brăilene „Trison“, „Armonia“ și Corul de cântăreți bisericești al Protoieriei Brăila au susţinut în faţa auditoriului un impresionant concert de imne pascale.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook