Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În duminica a treia după Sfintele Paști, numită și duminica Mironosițelor, a avut loc în localitatea Viziru de Jos din județul Brăila, Concertul pascal intitulat ,,Culorile Învierii în straiul popular din Bărăgan“.

Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, de parohia Viziru de Jos, în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a Portului Tradițional din România, în cea de-a doua duminică a lunii mai, pentru a evidenția valorilor inestimabile pe care le reprezintă costumele tradiționale specifice acestei zone a țării.

La manifestarea cultural-artistică, desfășurată în Căminul Cultural din localitatea brăileană Viziru, au participat oficialități locale, profesori și preoți din protopopiatul Însurăței însoțiți de credincioși și copii din grupurile catehetice.

Concertul a fost susținut de mai multe grupuri de tineri din cinci parohii din cadrul protopopiatului Însurăței.

În deschiderea spectacolului, pe scenă au urcat corurile parohiilor Tătaru și Radu-Vodă, precum și corul „Nectar“ al parohiei gazdă, cu un repertoriu alcătuit din cântece pascale și pricesne.

În continuare, cu mult talent și implicare, trupa de teatru de la parohia Bărăganu a interpretat piesa „Fiul risipitor“, producând emoție și bucurie publicului prezent în sală.

Seara s-a încheiat cu reprezentația de dansuri populare susținută de ansamblul Garofița“ din parohia Lanurile, prin care s-a urmărit scoaterea în evidență a portul tradițional românesc și executarea corectă și în sincron a mișcărilor și pașilor de dans.

În cadrul evenimentului a fost organizată și o expoziție de costume populare românești vechi și noi. Cei prezenți beneficiind și de o prezentare amănunțită a modului de realizare și de utilizare a acestor costume la sărbători și la alte evenimente deosebite din comunitatea locală.

La final, toți copiii participanți la eveniment au fost răsplătiți cu produse tradiționale românești pregătite special de gospodinele satului.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook