Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Casian, Protoieria Tecuci desfăşoară în cadrul activităţilor sociale prilejuite de Duminica Sfintei Cruci, un program filantropic la spitalele şi centrele sociale din nordul judeţului Galaţi. Printre acestea, un loc important îl ocupă Centrul Medical de la Găneşti, unde sunt internaţi 146 de persoane adulte, bărbaţi şi femei, cu probleme neuro-psihomotorii.

Acţiunea din după amiaza zilei de sâmbătă, 6 martie a.c., a fost organizată de Protoieria Tecuci, în colaborare cu Parohia Matca III. Pe lângă asistenţa religioasă oferită bolnavilor internaţi, au fost oferite cu această ocazie haine, alimente, dulciuri, sucuri şi produse de uz zilnic în valoare de 3250 lei. Manifestarea se doreşte a fi o dovadă a comuniunii creştine în purtarea Crucii, cinstită la mijlocul Postului Mare de toţi creştinii ortodocşi.

Menţionăm că între bolnavii asistaţi, cadrele medicale şi preoţii de la parohiile din localitatea Matca există de mai mulţi ani o legătură foarte apropiată. Starea duhovnicească şi problemele multora sunt cercetate de preoţii acestor parohii, intervenindu-se cu ajutor ori de câte ori este nevoie.

Comunică: Pr. Gheorghe Joghiu – protoiereu de Tecuci, Arhiepiscopia Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook