Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 1 martie 2011, la sediul Protoieriei Galaţi a avut loc Adunarea Generală a Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe din România, filiala Galaţi, la care au fost prezenţi şi coordonatorii de programe ai Comitetelor parohiale din Protoieria Galaţi.

În deschidere lucrărilor, elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei”, precum şi eleve de la Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” şi Colegiul Naţional „Costache Negri” din Galaţi au susţinut un mic program artistic în cadrul căruia au fost interpretate cântări specifice perioadei Triodului.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a vorbit despre familia creştină şi importanţa acesteia în formarea şi educarea tinerei generaţii, precum şi despre atenţia şi grija ce trebuie acordate de slujitorii Bisericii, dar şi de părinţi, tinerilor care doresc să întemeieze o familie. De asemenea, chiriarhul locului a îndemnat ca doamnele preotese, profesoarele de religie şi membrii comitetelor parohiale să sprijine, la nivel de parohie, toate activităţile pe care S.N.F.O.R. – Galaţi le va desfăşura în acest an.

Întâlnirea a continuat cu analizarea activităţii desfăşurată de către această asociaţie bisericească în anul 2010. Totodată, s-au stabilit cele mai importante modalităţi de eficientizare a acţiunilor prevăzute pentru anul 2011, declarat de Sfântul Sinod „Anul omagial al Sfântului Botez şi Sfintei Cununii”. În acest context, s-a propus organizarea de programe şi acţiuni filantropice, în special în centrele de copii, dar şi pentru sprijinirea tinerelor familii care întâmpină dificultăţi de ordin spiritual sau material.

La final, toţi cei prezenţi au primit mici daruri constând în iconiţe cu Sfântul Ioan Casian, precum şi câte un exemplar din ultimul număr al periodicului eparhial „Călăuză Ortodoxă”.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook