Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 26 martie 2016 mai multe asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale creştine din România au organizat Marşul pentru Viaţă în peste 120 de localităţi din ţară şi din 12 oraşe Republica Moldova.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, evenimentul a fost organizat de filialele locale ale Asociaţiei ProVita şi Asociaţiei Studenţilor Creştin Ortodocşi din România, în cooperare cu Asociaţia „Ortodoxia Tinerilor“ şi Liga Studenţilor din Galaţi.

Anul acesta, evenimentul a fost aşezat sub genericul „Pentru Viaţă, pentru Femeie, pentru Familie” şi reprezintă un apel la conştiinţa fiecărei persoane de a nu ucide în pântece cel mai frumos dar al lui Dumnezeu: pruncul.

Întâlnirea a avut loc la ora 16:00 în Parcul „Viva“ din municipiul Galaţi, după care creştini de toate vârstele au mers pe Faleza superioară a Dunării şi pe Calea Domnească până la Catedrala Arhiepiscopală, unde au fost întâmpiaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Cu acest prilej, ierarhul  a săvârşit o slujbă specială în cadrul căreia au fost rostite rugăciuni de mulţumire şi pentru ocrotirea tinerilor şi a familiei, dar şi rugăciuni pentru copiii trecuţi la Domnul.

La eveniment au participat preoţi, părinţi, tineri, copii dar şi bunici însoţiţi de nepoţii lor.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook