Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ȋn cadrul Programului Naţional al Olimpiadelor Şcolare, ȋn ziua de 18 martie 2017, Arhiepiscopia Dunǎrii de Jos, ȋn parteneriat cu Inspectoratele Judeţene Galaţi şi Brǎila a organizat etapa judeţeanǎ a Olimpiadei de Religie.

La Galaţi, concursul s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială nr. 13 „Sf. Ștefan cel Mare“ şi a reunit 366 de elevi competitori.

Înainte de a intra în sălile de concurs, elevii au fost binecuvântaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian care, cu acest prilej i-a încurajat şi le-a oferit mici daruri de suflet.

La Brăila, gazda concursului pentru cei 227 elevi participanţi a fost Liceul Teoretic „Nicolae Iorga“.

Comisiile de evaluare au fost alcǎtuite conform Metodologiei, din profesori de Religie cu gradele didactice I şi II, în învăţământ, din cele douǎ judeţe.

Subiectele pe care elevii le-au tratat au vizat atât conţinutul disciplinei Religie, pentru nivelele de clasǎ VII-XII, dar au avut şi menirea de a pune în valoare capacitǎţile de creativitate, sintezǎ şi actualizare, în contextul societǎţii moderne, privind cunoştinţele dobândite de elevi la disciplina „Religie“.

La final toţi elevii participanţi au primit cărţi de rugăciuni şi iconiţe.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook