Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ca şi în anii precedenţi,  la Duminica Sfintei Cruci, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin preoţii slujitori, membrii organismelor parohiale şi tineri voluntari, a organizat ample manifestări pastoral-misionare şi social-filantropice în cadrul unor instituţii sociale – spitale, aziluri de bătrani, cămine de copii, penitenciare – înţelese ca prelungire a puterii izvorâte din razele Sfintei Cruci de la Sfintele Altare către altarele vii, fraţii şi surorile aflaţi în boală, în suferinţă şi în lipsuri.

La Catedrala Arhiepiscopală a Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a participat la  procesiunea cu racla ce adăposteşte o părticică din lemnul Sfintei Cruci, aflată în patrimoniul sacru al eparhiei, procesiune ce a fost urmată de rânduiala specială de scoatere a sfintei cruci spre închinare.

Cu acest prilej, credincioşii s-au putut închina şi săruta lemnul de viaţă făcător al Sfintei Cruci.

În capela Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Doctori fără de Arginţi, Chir şi Ioan“ din Galaţi, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către pc pr. capelan Octavian Buruiană, în prezenţa atât a unor persoane bolnave internate în spital, cât şi a credincioşilor din oraş.

Pentru copiii internaţi aici, parohia „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galaţi a pregătit zeci de pachete cu alimente, dulciuri, obiecte de igienă personală şi iconiţe.

După slujbă, un grup de tineri voluntari ai parohiei însoţiţi de pr. Ninel Ţugui, în cooperare cu cadrele medicale, au vizitat micii pacienţi în saloanele lor oferindu-le darurile aduse, încurajând şi binecuvântând atât copiii şi părinţii lor, cât şi cadrele medicale.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook