Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 31 martie 2018, în ajunul Praznicului împărătesc al Floriilor, în municipiile Galaţi şi Brăila, precum şi în alte localităţi din cele două judeţe ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat tradiţionalul Pelerinaj de Florii, care aminteşte de momentul Intrării Mântuitorului Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului.

În oraşul de reşedinţă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, mii de gălăţeni, de la copii şi tineri, unii putând autenticul port popular al zonei, până la vârstnici sau chiar persoane cu dizabilităţi s-au adunat în faţa bisericii „Vovidenia“ pentru a participa la tradiţionala procesiune de Florii.

Calea Domnească a prins viaţă prin şirul nesfârşit de preoţi şi pelerini care s-au îndreptat spre Catedrală, intonând troparul sărbătorii şi alte cântări specifice perioadei liturgice în care ne aflăm.

Pe esplanada Catedralei, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a sfinţit Icoana Intrării Domnului în Ierusalim, a săvârşit slujba de binecuvântare a stâlpărilor şi a rostit un cuvânt de învăţătură în care a mulţumit lui Dumnezeu, preoţimii şi bunilor noştri credincioşi din cele două judeţe ale Eparhiei pentru icoana pelerinajului care a adus Ierusalimul ceresc nu numai în biserici şi pe străzi, cât şi în sufletele şi în casele noastre.

Cu acest prilej, Ierarhul Dunării de Jos a premiat elevii câştigători la etapa judeţeană a Concursul interdisciplinar „Cultură şi spiritualitate românească“, precum şi elevii calificaţi la etapa naţională a Olimpiadei de Religie şi a altor Olimpiade şcolare, binecuvântându-i şi oferindu-le daruri.

Participarea tinerilor, a elevilor din şcolile şi liceele Arhiepiscopiei Dunării de Jos, alături de părinţii lor, de cadrele didactice şi slujitorii Sfintelor Altare reprezintă, înainte de toate, un semn de speranţă şi o manifestare plenară a dragostei creştine în interiorul Biserici

Manifestări asemănătoare au fost şi în municipiul Brăila, unde, preoţii şi credincioşii de la bisericile din oraş s-au întâlnit pe esplanada Palatului Municipalităţii. Alaiul format din copii, tineri, profesori şi credincioşi au pornit în procesiune pe „Calea Călăraşilor“ spre Catedrala „Naşterea Domnului“ din municipiu. Aici, pc. vicar eparhial, pr. Lucian Petroaia, delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a săvârşit slujba de binecuvântare a stâlpărilor împreună cu soborul de preoți participanți la pelerinaj, după care a stropit pe toţi credincioşii prezenţi cu agheasmă şi a rostit un  cuvânt de învăţătură și a transmis mesajul de binecuvântarea al Chiriarhului Dunării de Jos.

Programul liturgic a continuat cu slujba Privegherii.

Pelerinajul de Florii din municipiul Tecuci

Pelerinajul de Florii de la Nicoreşti, judeţul Galaţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook