Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 26 martie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfășurat la sediul protoieriei Târgu Bujor din județul Galați un curs de pictură, în cadrul Proiectului “Caravana artelor frumoase”.

La evenimentu au participat un număr de 21 de copii cu înclinații artistice, din 14 localități din cadrul acestui protopopiat.

Sub îndrumarea domnului Popa Laurențiu, pictor recunoscut pe plan international și coordonator al acestei inițiative, copiii participanți la primul curs din cadrul acestui proiect au primit îndrumări despre modul de execuție al unui tablou, oferind informații de calitate, pe înțelesul tuturor și oferind un cadrul jovial și interactiv, care a captat cu ușurință atenția tuturor celor prezenți. Primind noțiuni teoretice despre modul de realizare al unui tablou, copiii au fost încurajați să pună în practică pentru a dobândi experiență și îndemânare.

Inițiativa are rolul de a insufla copiilor dragostea pentru artă, dar și de a descoperi copii talentați și de a cultiva potențialul artistic al acestora prin susținerea materială în vederea urmării cursurilor de specialite în cadrul instituțiilor de învățământ din acest domeniu.

O componentă esențială a formării unei persoane o reprezintă latura esetică, ce trebuie corelată cu celelalte componente educative, precum cele intelectuale, morale, spirituale, practice, socio-emoționale etc. În vederea formării bune a omului și a descoperirii și promovării valorilor poate fi folosită arta. Cultura estetică se formează prin acumularea experiențelor de la cele mai fragede vârste, trezind la viață posibilități și aptitudini ascunse ale copilului.

În perioada următoare „Caravana artelor frumoase“ se va desfășura activități și în alte locații din județul Galați, acolo unde sunt invitați să participe și alți copii talentați cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook