Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 27.11.2009, începând cu orele 16.30, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi a avut loc procesiunea „Călători pe cărările sfinţilor”. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel şi la iniţiativa ÎPS Părinte Casian, anul acesta au fost aduse la Galaţi, de la biserica „Sf. Gheorghe Nou“ din Bucureşti, părticele din moaştele Sfântului Ierarh Nicolae – ocrotitorul Catedralei arhiepiscopale.

Veniţi din cele patru puncte cardinale ale oraşului, cei peste 2000 de credincioşi pelerini gălăţeni, conduşi de păstorii lor, având în frunte moaştele Sf. Ap. Andrei, ale Sf. Vasile cel Mare şi ale Sf. Atanasie al Constantinopolului, au întâmpinat, la intersecţia străzilor Domnească şi Basarabiei, racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nicoale primite în dar de la Bucureşti. După rostirea unei rugăciuni de mulţumire de către ÎPS Părinte Casian, ierarhul Dunării de Jos, grupurile reunite de pelerini s-au îndreptat către Catedrala arhiepiscopală unde s-a săvârşit slujba de sfinţire a Litiei şi s-au înălţat rugăciuni de invocare a ajutorului lui Dumnezeu şi de ocrotire din partea sfinţilor ale căror sfinte moaşte au fost purtate procesiune. La acest eveniment liturgic şi misionar au mai participat autorităţi locale, elevi din cadrul programului „Hristos împărtăşit copiilor”,  tineri liceeni şi seminarişti.

Oraşul Galaţi este primul din România care a primit ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Apostol Andrei, comunitatea gălăţeană aflându-se de 17 ani sub pavăza rugăciunilor celui întâi chemat la apostolat.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook