Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 1 noiembrie 2011 la Galaţi, Centrul de asistenţă medicală „Sfinţii Doctori fără de Arginţi Cosma şi Damian“ şi-a sărbătorit hramul. Cabinetele medicale ale acestui centru au sediul în cadrul Aşezământului social-filantropic „Sfântul Vasile cel Mare” din Galaţi.

Sărbătoarea de astăzi a început cu Sfânta Liturghie săvârşita în cadrul capelei acestui aşezământ, la care au participat personalul medical, copiii care primesc asistenţă şi maicile vieţuitoare din cadrul mănăstirii. A urmat apoi o slujbă de pomenire în cinstea Episcopului Cosma Petrovici, ctitorul acestui aşezământ, care a păstorit la Dunărea de Jos începând cu 1924 şi până în anul 1947, chiar astăzi împlinindu-se 63 de ani de la trecerea sa la Domnul.

În cadrul Centrului de asistenţă medicală „Sfinţii Cosma şi Damian” funcţionează patru cabinete medicale (ecografie, stomatologie, medicină generală şi laborator de analize), deservite de medici specialişti, care oferă zilnic asistenţă medicală gratuită la pentru pensionari, elevi, studenţi şi în general persoanelor cu venituri mici.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook